Κέντρο Προσχολικής Αγωγής
Image is not available
Slider

Πρωϊνές δράσεις

Στο σχολείο μας, τα παιδια εχουν την δυνατότητα να έρχονται σε επαφη με εβδομαδιαια εργαστηρια διαμορφωμένα απο τους ίδιους τους παιδαγωγούς του χώρου ή τους εξωτερικούς μας συνεργάτες. Συμμετεχουν σε πρωινές δράσεις εμπνευσμένες απο τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους που προκύπτουν μέσα στο χρόνο.

Στη γωνιά μεταμφίεσης μέσα από το μπαούλο, ξεπηδάνε υφάσματα διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, καπέλα, τσάντες, γιλέκα, μάσκες, χιτώνια, ρούχα της μαμάς και του μπαμπά, προσφέροντας πλούσια ερεθίσματα στη δημιουργική έκφραση των παιδιών. Ένα μικρό βεστιάριο που διαμορφώνεται και μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα για έκφραση, κίνηση και απελευθέρωση της φαντασίας τους.

Με όχημα τα παραμύθια, την μουσική, τις λέξεις, τους ήχους, τα αντικείμενα, την φύση, τις εκδρομές και οποιοδήποτε τυχαίο καθημερινό ερέθισμα, το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί μέσο επικοινωνίας κάθε παιδιού με τον εαυτό του και με την ομάδα.

Η θεατρική γωνιά αποτελεί το πρώτο στάδιο προετοιμασίας για μια πιο οργανωμένη μορφή θεατρικου παιχνιδιού.
Παιχνίδια με τα μέλη του σώματος, παιχνίδια με το χώρο, παρατηρητικότητας, μνήμης, φαντασίας, παιχνίδια με την φωνή και με τον χρόνο είναι λίγα απο αυτά που δίνονται στα παιδιά μέσα απο αυτή τη μεγάλη βαλίτσα που ονομάζεται δραματοποίηση.

Ένα εργαστήρι που δεν περιορίζεται μόνο στην ψυχαγωγία αλλά ευαισθητοποιεί το παιδί προς τις τέχνες, εξελίσσεται γλωσσικά, εκφράζεται μέσα από αυτοσχεδιασμούς συνδυάζοντας ρυθμό και κίνηση, συνειδητοποιώντας έτσι τα όρια του σώματός του και κατά επέκταση την εικόνα του εαυτού του μέσα στο χώρο.
Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο θεατρικό παιχνίδι στηρίζονται στον αυθορμητισμό του παιδιού και στην ανάγκη του να κατανοεί τον κόσμο που το περιβάλλει μέσα από συμβολισμούς.

…παίζουμε;