Εργαστήρια για παιδιά 3-6 χρόνων

Εργαστήρια για παιδιά 6-12 χρονών

Απογευματινές δράσεις

«Τα Παιχνίδια στον Κύκλο» ανοίγουν τις πόρτες τους για όλη την κοινότητα, με ένα πλούσιο πρόγραμμα απογευματινών δράσεων !

Γονείς, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και ενήλικες, έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια, ομιλίες, σεμινάρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις με βιωματικό τρόπο και πολύ παιχνίδι !

Τη χρονιά 2018-2019 θα υλοποιηθούν Ετήσια εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Στις αρχές κάθε μήνα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα κάθε εργαστηρίου χωριστά.

Εργαστήρια για παιδιά 3-6 χρόνων

ΛΕΡΩΜΑΤΑ

Εργαστήρια για παιδιά 6-12 χρονών

Εργαστήριο κουκλοθέατρου “Παραμύθια στα δάχτυλα”

Ομάδες Γονέων
Οι ομάδες γονέων έχουν σκοπό την εμψύχωση της οικογένειας, την πρόληψη της ψυχικής υγείας των παιδιών και παράλληλα την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη των γονέων.
Πιο συγκεκριμένα, καλούνται να ενισχύσουν τους σύγχρονους γονείς εκπαιδεύοντάς τους σε δεξιότητες απαραίτητες για να νιώσουν περισσότερο επαρκείς στο σύνθετο και πολλαπλό ρόλο τους. Παρέχουν γνώσεις απαραίτητες για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους, τους δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ανάγκες και τις δυσκολίες τους σε σχέση με τον συνεχώς εξελισσόμενο ρόλο τους, να βελτιώσουν την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια και να καλλιεργήσουν νέες στάσεις και συμπεριφορές.

Συχνότητα
Οι ομάδες Γονέων πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια δύο ώρες.

Περιεχόμενο
Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει ένα θεωρητικό μέρος με συγκεκριμένη θεματολογία και βιωματικές ασκήσεις για την καλύτερη επεξαργασία του θεωρητικού υλικού. Πραγματοποιείται συζήτηση και τίθενται ερωτήματα που δυσκολεύουν ή προβληματίζουν την οικογένεια.

Ομιλίες – Σεμινάρια
Κάθε μήνα θα πραγματοποιούνται ομιλίες με θέματα ποικίλης ύλης που αφορούν την προσχολική, σχολική ηλικία και την περίοδο της εφηβείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνείτε με τα εξής τηλέφωνα : 6974842928, 210 7779497 κα Σωτηροπούλου