Εργαστήριο κουκλοθεάτρου

Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας, της έκφρασης και της δημιουργίας! Μέσα από τη δράση των ηρώων, το παιδί μπορεί να κατανοήσει κανόνες, ηθικούς νόμους, απαγορεύσεις, αξίες. Προσφέρει ερεθίσματα που το ενισχύουν συναισθηματικά, νοητικά και γνωστικά. Η συγκίνηση, η συνεργασία, η έκφραση, ο πειραματισμός είναι στοιχεία τα οποία αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η παιδαγωγική του αξία αφορά τόσο τη φάση της κατασκευής όσο και τη φάση της εμψύχωσης της κούκλας.

Αναλυτικότερα, το παιδί καλλιεργεί τη λεπτή κινητικότητα, ενισχύει την ικανότητα συντονισμού των κινήσεων του, αναπτύσσει την κρίση του, βρίσκει λύσεις και μαθαίνει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, εξελίσσει τη γλώσσα και το λεξιλόγιό του, επικοινωνεί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, μοιράζεται και δημιουργεί.

Η μαγική τέχνη του Κουκλοθέατρου βρίσκει τη δική της γωνιά στο σχολείο μας. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποίος διαθέτει μια μεγάλη σκηνή και διάφορες μικρότερες και μεταφερόμενες, ξεκινούν τα παιχνίδια με τις κούκλες και οι κουκλοθεατρικοί αυτοσχεδιασμοί.
Θα μάθουμε να φτιάχνουμε κούκλες διαφόρων ειδών, από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες και παράλληλα θα στήσουμε τις δικές μας παραστάσεις, φτιάχνοντας όλοι μαζί τους ρόλους, τα σκηνικά και τη μουσική. Θα αξιοποιήσουμε μια μεγάλη ποικιλία υλικών, ενώ θα μάθουμε να φτιάχνουμε το δικό μας χαρτοπολτό.

…η συνέχεια επί σκηνής!