Εργαστήριο μουσικής και κίνησης

Μουσικοκινητική Αγωγή: ένας πλούτος εμπειριών για το νήπιο! Η ένωση της Μουσικής, της Κίνησης και του Λόγου μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό. Η Μουσικοκινητική αγωγή δεν θυμίζει σε τίποτε ένα ανιαρό μάθημα τάξης περιστοιχισμένο από κανόνες και απαγορεύσεις. Αγκαλιάζει το παιδί με σεβασμό και το λογίζει ως μία ξεχωριστή προσωπικότητα με τις δικές της δεξιότητες, χαρίσματα και ανάγκες. Δημιουργεί το παιδαγωγικό περιβάλλον εκείνο, όπου μέσα από τον πειραματισμό, την πρωτοβουλία, τη φαντασία, την συνεργασία και την ομαδικότητα το παιδί θα ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της Μουσικής!

Πολύτιμος συνοδοιπόρος ο/η μουσικοπαιδαγωγός που με αγάπη και υπευθυνότητα θα οργανώσει όλο αυτό το πολύ ενδιαφέρον ταξίδι με μουσικά παιχνίδια, χορό, τραγούδι, κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, μουσικά παραμύθια, παίξιμο απλών μουσικών οργάνων ( ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο, μαράκες και άλλων) και άλλων πολλών δραστηριοτήτων! Σε αυτό το τόσο όμορφο ταξίδι στον κόσμο της Μουσικής και της Κίνησης τα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί είναι πολλά και σημαντικά : αναπτύσσεται το μουσικό και ρυθμικό του αισθητήριο, ασκεί την αδρή και λεπτή κινητικότητα, το βοηθά στην αντίληψη του χώρου και του χρόνου, μαθαίνει τις διάφορες μουσικές έννοιες βιωματικά μέσα από την κίνηση, το βοηθά στη συγκέντρωση,αναλαμβάνει πρωτοβουλίες,εκφράζει τον συναισθηματικό του κόσμο.

Στο σχολείο μας, η μουσικοκινητική αγωγή πραγματοποιείται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με ξύλινο πάτωμα η οποία περιλαμβάνει: μουσικά όργανα Όρφ (ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, μαράκες, ντέφια, τυμπανάκια κ.ά). Πιάνο (ή αρμόνιο), ηχητικό εξοπλισμό (cd player) και βοηθητικό εξοπλισμό (μπάλες, στεφάνια κ.ά.).

…ντορεμιφασολαντό…….Ε! είμαι και εγώ εδώ!