Μικροί ΤΕΧΝΗ…τες

Ετήσιο εργαστήριο “ΜΙΚΡΟΙ ΤΕΧΝΗ….ΤΕΣ!!”

Στόχος του εργαστηρίου:
Μέσα απο την ασφάλεια της ομάδας θα ανακαλύψουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο, τον εαυτό μας και τους ….άλλους. Οι τέχνες θα οδηγήσουν τα παιδιά να γνωρίσουν αλλά και να εξελίξουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Περιγραφή πρώτων τεσσάρων συναντήσεων :
΄΄ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ΄΄

Με αφορμή τις Αφρικανικές Μάσκες θα μιλήσουμε για το πρόσωπο μας, τα χαρακτηριστικά αλλά και τις εκφράσεις του. Παιχνίδια ομαδικά θα μας βοηθήσουν να παρατηρήσουμε τα πρόσωπά μας αλλά και τις διαφορές τους. Στο τέλος σε ένα υλικό που μοιάζει με καθρέφτη θα ζωγραφίσουμε ο ένας το πρόσωπο του άλλου ακουμπώντας το επάνω και παίρνοντας ο καθένας την έκφραση που θέλει!
΄΄ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ΄΄

Με αφορμή τα γλυπτά του Αλμπέρτο Τζιακομέτι θα μιλήσουμε για το σώμα μας, για την στάση του σώματος μας καθώς και τις διαφορές που έχουμε ο καθένας στο δικό του σώμα. Κινητικά παιχνίδια θα μας κάνουν να εκφραστούμε σωματικά. Σύρμα και πλαστελίνη θα αποτελέσουν τα υλικά μας για να κατασκευάσουμε ο καθένας το σώμα που θέλει, όπως του θέλει.
΄΄ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ΄΄

Με αφορμή το τραγούδι ΄΄Υπάρχουν Χέρια΄΄ θα μιλήσουμε για τα χέρια μας καθώς και για το τι μας αρέσει ή τι δεν μας αρέσει να κάνουμε με αυτά. Στη συνέχεια με αφορμή την illustrator Isaar Tahir η οποία ζωγραφίζει ότι φαντάζεται και ονειρεύεται στα χέρια της , θα ζωγραφίσουμε ο καθένας το δικό του χέρι χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας!
΄΄ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ΄΄

Με πόσους τρόπους μπορούμε να περπατήσουμε και πάνω σε τι? Παρατηρούμε τις διαφορές που έχουν τα πόδια μας και στη συνέχεια τα βουτάμε στα χρώματα και φτιάχνουμε τα αποτυπώματα τους πάνω στα οποία θα δημιουργήσει ο καθένας ότι θέλει.

Πληροφορίες
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σπυριδούλα Πουλιάση, Παιδαγωγός-μουσικός.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-8 ετών.

Πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 12:30-13:30.
Το εργαστήριο είναι αυτοτελές.

Έναρξη εργαστηρίου: 21/10/2017
Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *