ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Εργαστήριο εικαστικών Μουτζούρες παντού!!

Στόχος του εργαστηρίου

Ωραίο είναι εκείνο που πηγάζει από μια εσωτερική αναγκαιότητα. Ωραίο επομένως είναι εκείνο που είναι εσωτερικά ωραίο

Βασίλι Καντίνσκι

Περιγραφή του εργαστηρίου
Από το σημείο στη γραμμή,στο σχήμα και το χρώμα, στο εργαστήρι μας συνθέτουμε ιστορίες… κόσμους ολόκληρους, με ερεθίσματα από την καλλιτεχνική παραγωγή της μοντέρνας τέχνης και όχι μόνο!

Πειραματιζόμαστε παίζοντας, με οδηγό τη φαντασία ανακαλύπτοντας έτσι τη χαρά της δημιουργικής πράξης ως διαδικασία και όχι τόσο ως αποτέλεσμα. Γι΄αυτό εξάλλου οι θεματικές και τα σχέδια εργασίαςπου οργανώνονται πραγματοποιούνται εξολοκλήρου από τα παιδιά!

Οι μουτζούρες παύουν να είναι λεκέδες στο χαρτί, ένα τετράγωνο γίνεται μαγικό χαλί και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς…θ’ αρθείς να λερωθείς;

18/10. Πρώτο εργαστήρι : Ένα σακούλι γεμάτο συναισθήματα!

Μπορεί το μάτι της Μόνα Λίζα να συνυπάρχει με μία μύτη από ένα πορτρέτο του Πικάσο;
Στο γεμάτο με βότσαλα, αυτοσχέδιο σακούλι που θα φτιάξουμε όλα είναι πιθανά!
Ζωγραφίζουμε πάνω σε βότσαλα ανθρώπινα χαρακτηριστικά με διάφορες εκφράσεις συναισθημάτων, κολλάμε χαρακτηριστικά προσώπων από διάσημα πορτρέτα της ιστορίας της τέχνης και το παιχνίδι ξεκινάει!
Τι συναισθήματα μας προκαλεί το πρόσωπο που προκύπτει από τους συνδυασμούς των βοτσάλων;

25/10. Δεύτερο εργαστήρι: Δέντρα σε δύο διαστάσεις!

Μέσα από τα τοπία των Φωβιστών* θα ζωγραφίσουμε το δικό μας φθινοπωρινό τοπίο.
Σχεδιάζουμε τα δέντρα με χαρτοταινία, ζωγραφίζουμε ελεύθερα με τα δάχτυλα, με σφουγγάρια, πινέλα, πετάμε αλάτι, αλεύρι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!
Αφαιρούμε την χαρτοταινία και… ένας καινούριος κόσμος εμφανίζεται!
* Οι φωβιστές( στα γαλλικά Les Fauves: «Τα άγρια θηρία», «Οι άγριοι»), ένα καλλιτεχνικό κίνημα των αρχών του 20ου αιώνα, έκαναν το χρώμα πρωταγωνιστή των πινάκων τους, επιδιώκοντας εκφραστική δύναμη μέσα από το καθαρό χρώμα. Βασικοί εκπρόσωποι οι Ανρί Ματίς, Αντρέ Ντεραίν, Μωρίς Βλαμένκ και άλλοι.

1/11. Τρίτο εργαστήρι: Ένα φθινοπωρινό δεντράκι σε γλυπτή μορφή!

Ο Μαξ Ερνστ (1891-1976) Γερμανός ζωγράφος και γλύπτης, εκπρόσωπος του κινήματος του Σουρεαλισμού, χρησιμοποίησε την τεχνική του φροτάζ σε μία σειρά από έργα που εξέδωσε με τίτλο “Φυσική Ιστορία”.
Μέσα από τις τεχνικές που χρησιμοποίησε ο καλλιτέχνης (τυπώματα και αποτυπώματα) θα φτιάξουμε τα δικά μας φύλλα που θα στολίσουν τα δεντράκια μας από χάρτινη σακούλα μαναβικής!

8/11. Τέταρτο Εργαστήρι: Παίζοντας με τα αντικείμενα!

Ο Ρόμπερτ Ράουσενμπεργκ ( 1925-2008), ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης, κατήργησε τα όρια ανάμεσα στη ζωγραφική και τη γλυπτική.
Σε μία επίπεδη επιφάνεια κολλάμε φωτογραφίες, άχρηστα υλικά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, επεμβαίνουμε με ζωγραφική και συνθέτουμε την δική μας ιστορία…φτιάχνοντας έτσι με αφορμή το έργο του, το δικό μας μοναδικό έργο τέχνης!

 

Πληροφορίες

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δημοπούλου Μαριάννα, εικαστικός.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.

Πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, 17:00-18:30
Το εργαστήριο είναι αυτοτελές.

Έναρξη εργαστηρίου 18/10/2017

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *