ΜΙΚΡΟΙ ΤΕΧΝΗ…ΤΕΣ!

Εργαστήριου « ΜΙΚΡΟΙ ΤΕΧΝΗ…ΤΕΣ!»
Στόχος του εργαστηρίου:
Να ζήσουν τα παιδιά μια όμορφη δημιουργική εμπειρία με όχημα το παιχνίδι και τις τέχνες.
Μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, θα έρθουν σε επαφή με ποικίλες θεματικές όπως : οι αισθήσεις , οι τέχνες, τα συναισθήματα, οι επιστήμες, τα Χριστούγεννα, οι γεύσεις, οι εποχές και το περιβάλλον.

Περιγραφή των πρώτων τεσσάρων συναντήσεων 

΄΄ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ΄΄
Με αφορμή τις Αφρικανικές Μάσκες θα μιλήσουμε για το πρόσωπο μας, τα χαρακτηριστικά αλλά και τις εκφράσεις του. Θα παίξουμε παιχνίδια χρησιμοποιώντας το πρόσωπό μας, θα κάνουμε αστείες γκριμάτσες και στη συνέχεια θα σκάψουμε με διάφορα εργαλεία ο καθένας τη δική του πλάκα σαπουνιού για να δημιουργήσουμε ένα πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά του.

΄΄ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ΄΄
Παιχνίδια με τη σκιά μας. Πώς φαινεται το σώμα μας όταν είναι μακρυά από το φώς και πώς όταν είναι κοντά? Πώς αλλάζει το σώμα μας μορφή? Μπορούμε να μιλήσουμε με το σώμα μας? Παιχνίδια με το σώμα μας θα μας οδηγήσουν να καταφέρουμε να ζωγραφίσουμε όχι μόνο με τα χέρια μας αλλά και με το στόμα, τα πόδια μας, ενώ είμαστε ξαπλωμένοι ή ενώ βρισκόμαστε σε κίνηση.

΄΄ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ΄΄
Πώς είναι τα χέρια σου και πώς τα χέρια των μεγαλύτερων ανθρώπων? Είναι το ίδιο μικρά ή μεγαλώνουν? Τι σου αρέσει να κάνεις με τα χέρια σου και τι όχι? Αυτή τη φορά θα δούμε σε φωτογραφίες χέρια πολλά και διαφορετικά και στο τέλος διαλέγοντας αυτή που σου αρέσει πιο πολύ θα την διακοσμήσεις με την τεχνική του κολάζ.

΄΄ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ΄΄
Τι μπορείς να κάνεις με τα πόδια σου? Πώς είναι τα αντρικά πόδια και πώς τα γυναικεία? Έχουμε όλοι τα ίδια πόδια? Θα δούμε σε φωτογραφίες πόδια πολλά και διαφορετικά και στη συνέχεια θα διαλέξεις αυτή που σου αρέσει πιο πολύ και θα τη διαμορφώσεις όπως φαντάζεσαι.

Πληροφορίες
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σπυριδούλα Πουλιάση, Παιδαγωγός-μουσικός.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών.

Πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 11:00-12:00πμ
Το εργαστήριο είναι αυτοτελές.

Έναρξη εργαστηρίου 21/10/2017
Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *