Πηνελόπη Καραμπότσου

Η Πηνελόπη Καραμπότσου είναι Κουκλοποιός-Κουκλοπαίχτρια.

Εργάστηκε για 7 χρόνια στο Κέντρο Πρόληψης Αλίμου, υλοποιώντας προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης (σεμινάρια ευαισθητοποίησης γονέων, εικαστικό εργαστήρι εφήβων, ομάδες παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ατόμων τρίτης ηλικίας). Έχει εκπαιδευτεί στη συστημική προσέγγιση και στην εκπαίδευση εφήβων στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.). Από το 2001 έως το 2004 ασχολήθηκε με την οργάνωση παιδικών εκδηλώσεων. Το κουκλοθέατρο μπήκε στη ζωή της το 2003, και έναν χρόνο μετά δημιούργησε την ομάδα ‘’Επί σκηνής’’, δίνοντας παραστάσεις με χειροποίητες κούκλες και σκηνικά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, βιβλιοθήκες, παιδικά πάρτυ (έως το 2009).

Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού στο «Θέατρο της Ημέρας» (Λάκης Κουρετζής) και παράλληλα σεμινάρια κατασκευής και εμψύχωσης γαντόκουκλας, πάνινης κούκλας, ξυλόγλυπτης μαριονέτας, θεατρικής μαριονέτας, κουκλοθεατρικής αλληλογραφίας, θεάτρου σκιών-κούκλας ως εκπαιδευτικό εργαλείο, θεατρικής γραφής (στη ΜΑΙΡΗΒΗ, με τον Τ. Σαρρή, τον Σ. Μαρκόπουλο, την Ε. Χειλαδάκη, τον Ρικάρντο Ντι Λάουρο, τη Ζοέλ Λοπινό, στο Θίασο θεάτρου σκιών ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, στον ΕΥΠΑΛΙΝΟ.

Από το 2005 έως σήμερα, διδάσκει ‘’Κουκλοθέατρο-Θέατρο σκιών’’ και ‘’Τεχνικά’’ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ‘’Σπόρος τέχνης’’.

Λευκοθέα Σερέτη

Παιδαγωγός

Πηνελόπη Αλεξίου

Παιδαγωγός

Άλκηστις Μαρκουλάκη

Παιδοψυχολόγος

Ευαγγελία Γιαμαίου

Μουσικοπαιδαγωγός